Happy Nation - Welcome to Norway

Norge. Verdens beste land. Rikest. Fredeligst. Høye fjell og dype fjorder, idylliske småbyer, midnattssol og nordlys. Alt i Norge er fantastisk!

I denne forestillingen møter vi Trygve og Anders, som begge er umåtelig stolte av Norge, og å være norsk. Vi går på ski, spiser brunost og frossenpizza mens vi redder verden og leser om hva folk i utlandet synes om oss på internett.
 
Trygve og Anders mener verden bør få vite enda mer om Norge, dette fantastiske eventyrlandet på toppen av verden. De bestemmer seg for å lage et foredrag, en presentasjon av landet, som de vil reise rundt i verden med. I arbeidet med dette foredraget, møter vi de to kameratene i det store filosofiske skjæringspunktet mellom høyere utdanning og livets harde skole.

Hva er det vi er så stolte av, og hvorfor er vi så opptatte av hva resten av verden mener om oss? Og hva er egentlig viktig å vite om Norge, nordmenn og norsk kultur?

Trygve og Anders tar oss med på en nasjonalromantisk reise gjennom nabokrangler, ostehøvler og binders, til potetferie, sosialdemokrati og eksport av folk, fredsmekling og våpen i en både humoristisk og kritisk kommentar til samfunnet vi lever i og oss selv som mennesker.

Forestillingen spilles vekselvis på engelsk og norsk.
 
Målgruppen er voksen ungdom og voksne.


Verdenspremiere 16. februar på Vinterlysfestivalen 2017 ved Nordland Teater! 

 

Regi og konsept: Kenneth Dypvik-Simonsen

Skuespillere: Jon Arne Arnseth og Theodor Hellwig

Komponist: Espen Mauno

Varighet: 40 min. 

Støttet av: Norsk Kulturfond og Nordland Fylkeskommune